Sportschool Haberland

Be Cool  by Toni

Wedstrijdverslag Fright Night in Belfast 30 oktober 2011

Het was weer een mooi treffen tussen oude bekenden. Maar ook de gastvrijheid en omgang met de Ieren is super. Het was toch alweer 17 jaar geleden dat ik er was geweest, dit voor mijn gevecht destijds tegen Nick Clarke (Britisch Champion). De opnamen van de wedstrijd mocht ik eindelijk in ontvangst nemen. En na zo'n lange tijd is het ook weer leuk om mijn gevecht terug te zien op beeld. Het zat nog op mijn netvlies gebrand en voelde als de dag van gisteren.

We waren zondagochtend om 5:30 uur vertrokken vanuit Belgie. Twee vechters van MAC Dilsen, Robin Venken en Hassan Aberzak, waren bereid om te vechten in Belfast.

Het Gala werd in het Hilton Hotel gehouden omdat zij ook de grote sponsor zijn achter dit gala. Alles was goed verzorgd en alle vechters en coaches verbleven ook in het Hotel. Gezien de periode van Halloween werd de toepasselijke naam voor dit gala, 'Fright Night'.  Halloween Party was aansluitend het gala.

Als eerste vechter kwam Robin Venken in de ring tegen de plaatselijke favoriet Karl McBlain. Karl begon vanaf de eerste ronde al het aanvallend offensief in te zetten. Dit gaf hem ook zijn voorsprong op Robin. Robin herpakte zich in de tweede en derde ronde waardoor de scores gelijk bleven. Maar door het puntenverlies in de eerste ronde werd Karl als winnaar uitgeroepen op punten. Maar Robin heeft zeker een goede partij neergezet.

Als tweede vechter kwam Hassan Aberzak in de ring tegen Johhny Smith, de grote favoriet. Deze partij was ook de hoofdpartij. Hassan was gewaarschuwd hoe sterk aanvallend de Ieren vechten. En begon zijn partij ook meteen met de aanval te zoeken. Hierdoor raakte Johnny Smith niet meteen in zijn ritme. Maar door een aantal lowkicks die de linkerknie van Hassan raakte moest hij de partij helaas voortijdig staken.

Chapeau voor Robin en Hassan, beide vechters hebben op dit gala hun visitekaartje afgegeven. maar ook Marc Debois als coach met het willen invullen van deze partijen. Na afloop van het gala zijn gesprekken gevoerd en er zal zeker vervolg komen op ontmoetingen met de Ieren. Samenwerking is voor de toekomst hierbij al besproken.

Op naar de komende gala's.

 

Oesh

Toni Haberland


Facebook | Link2 | Link3

Copyright © 2012. Sportschool Haberland All Rights Reserved.


Webmaster Guus Martens

guus.martens@planet.nl